Медицината е огромна и сложна сфера,  да умееш да я управляваш докато крадеш и едновременно да балансираш, това е висш пилотаж. Ние обаче сме свидетели на много кофти опит в това отношение. Дали този опит продължава и днес предстои да разберем.

На 31.05.2018г. репортер на „Зов нюз“ разговаря с Евгени Любенов, който по всичко личи, че все още не е наясно с основната си функция в лечебното заведение. Пред медията Любенов обясни, че всичко в болницата върви добре, работи се върху привличането на нови и връщането на стари кадри. Няколко дни по-късно стана ясно, че запасите от храна в болничната кухня са на изчерпване, а болните и персонала се хранят основно с хляб и варива. Стана ясно също, че в болничната аптека липсват консумативи и лекарства. Отново потърсихме Любенов, който заяви, че това е нормално, защото болницата има дългове и проблемите ще бъдат решени до края на седмицата. Този край отдавна мина, дойде нова седмица, а проблемите освен че не бяха решени се задълбочиха.

Така, вместо да бъде обсъдена кризата  /както и непълните графици на отделенията/ на големия медицински рапорт бе обсъден …  материал на „Зов нюз“, в който показахме скромната вечеря от черпак зелен боб, сервирана на персонала в лечебното заведение. Ако Любенов не е запознат какво са вечеряли лекарите и сестрите тази вечер се чувстваме длъжни да го уведомим –  вафла „Бачо Киро“ и кисело мляко 2%.

Направо не ми се мисли, ако бръкнат в дълбоките резерви и сервират вафла Б.Б. Ето това ще бъде истински положителен ПР, защото причина за тежкото  състояние на болницата са основно държавни чиновници на различни партийни хранилки.

Тук е мястото да припомним, че предишния „положителен“ ПР направо разби всички съществуващи теории и практики в занаята. По този повод публично искаме да бъдат обявени пред обществеността сумите, които фалиралата болница e плащала в последните две години на медии за изграждане на „положителен“ образ , както и за опит за влияние върху мнението на обществеността.

Колкото до действителността – в момента не работи асансьора на отделението по „Неврология“, а пациентите с инсулт се возят с асансьора предназначен за отделението по „Акушерство и гинекология“.  На въпрос към Любенов, кога ще бъде ремонтиран, отговорът е бил, че пари за поправка няма. Тук е мястото да попитаме дали ще има  пари за аванси…

Здравеопазването е фина сфера и видно твърде податлива на разнопосочни въздействия. То и с обществото е така,  днес се прави че спи, а утре става и си иска болницата… и ще си я получи. Защото това, което се случва в момента влияе зле върху здравето и живота на всички нас – пациенти, болни, здрави, лекари, фелдшери, медицински сестри и санитари.