Последната фестивална вечер зарадва зрителите с богата фолклорна програма. Тя се проведе на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров“, в Крайдунавския парк. Тринадесет фолклорни състава от Област Видин създадоха неповторима атмосфера със своите изпълнения.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков закри фестивала на изкуствата и приветства участниците и зрителите:

И тази година станахме свидетели на една фестивална седмица, изпълнена с богата и разнообразна програма. Изказвам сърдечната си благодарност от свое име, от името на общинското ръководство и на всички наши съграждани на участниците в десетките събития по време на фестивала, които със своите великолепни изяви заредиха публиката с прекрасно настроение и оживиха града ни. Специални поздрави за нашите чуждестранни гости – над 20 души, дошли от цял свят да изучават български народни танци в нашата страна, в град Пловдив“ – каза той.

Ценков награди с грамоти всички, които се включиха в концертната програма – танцьори, музиканти и певци. Специална изненада за кмета на Общината бе подготвена от Женска танцова група „Фиданките“ – ръчно избродирана риза с български шевици.

И тази година традиционният Юнашки тиган изкуши видинчани и гостите на града с вкусна гозба, приготвена от майстор Теодор Ангелов от Копривщица.

Заключителната вечер завърши с хора и танци под звуците на Антимовската духова музика.

Много и разнообразни събития се проведоха по време на осмото издание на „Дунавски вълни“- театрални постановки за деца и възрастни, представени от Общински драматичен театър „Вида“, Държавен куклен театър – Видин, Драматичен театър – Монтана. Огнен спектакъл на „Дивинитас“, детска работилница за анимация, детски пленер „Моят Видин“ и „Детска хоротека“. В програмата бяха включени и концерти на
Симфониета – Видин, Градския духов оркестър и Симона Загорова.