Записването за курсове по програмиране на Враца софтуер продължава до 10 ноември.

Кандидатстването става на адрес http://school.vratsasoftware.com/train-devs/

Всеки, който иска да гради кариера в сферата на информационните технологии може да кандидатства на страницата на организацията до 10-ти ноември за едно от двете направления – Уеб разработка с PHP или Java и андроид технологии.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи – ученици в гимназия и възрастни. Провежда се два пъти седмично в извънработно време – веднъж в делничен ден и веднъж през уикенда. Основно внимание се обръща на практиката. Разделен е на 4 модула, всеки от който завършва с изпит и проект. Така в края на обучението участниците ще имат изградено портфолио с няколко проекта, което да им помогне за бъдещата им реализация.

Тази година учебните програми са обновени отново, за да отговарят на най-новите технологични тенденции. В помощ на бъдещите програмисти се отзовават и вече завършили курсисти, част от алумни мрежата на организацията. За най-амбициозните, Враца софтуер предоставя допълнителни възможности за придобиването на работен опит чрез менторската си програма. Тя събира заедно настоящи курсисти с опитен професионалист и работят върху реален проект в помощ на неправителствена организация.

След края на обучението участниците ще бъдат подготвени да започнат стаж в софтуерна компания. Четири компании-партньори на Враца софтуер наемат успешно завършилите курсисти в града. Към момента повече от 30 човека от завършилите работят в ИТ сферата във Враца. Октомври тази година отвори врати първото споделено работно пространство Гнездото coworking (coworking space), чиято идея е да събере на едно място професионалисти в дигиталната сфера от различни сфери: програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и предприемачи.

Мисията на Враца Софтуер да предоставя възможности за предизвикателна и добре платена работа на врачани в родния си град срещна разбиране от Фондация “Америка за България” , която е изключително съпричастна към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България.

Ако искате да сте част от дигиталната промяна във Враца, кандидатствайте на http://school.vratsasoftware.com/train-devs/