Коледна изложба – базар на занаятчии и художници от Враца и региона беше открита в малката зала на художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионалния исторически музея в града.

Гост на културната проява беше кметът Калин Каменов.

Удовлетворен съм, че много от занаятите, които са специфични за нашия край се възраждат и това е благодарение на вас – майсторите. Много е красиво да виждаме на врачанския панаир малки деца, които седят на грънчарското колело и се опитват по свой начин да създават своите първи произведения. Продължавайте да влагате огромните си сърца си в занаятите, да ги предавате на идните поколения, а ние ще ви помагаме и подкрепяме.“ – каза в приветствието си към присъстващите кметът на Враца.

В експозицията са представени над 150 произведения, изработени от талантливите ръце на 17 занаятчии, художници и творци. В изложбата със свои ръчно тъкани произведения участват и гости от село Софрониево – Наташа и Иван Манчови.

В рамките на проявата майсторът грънчар – Куман Жеков представи и първата си самостоятелна изложба, откакто твори във Враца. Със свои произведения участват още занаятчиите – копаничарят Георги Стоилов и медникарят Димитър Митов.

Коледната изложба-базар ще бъде представена през следващия един месец и всеки посетител може да си закупи от прекрасните произведения на талантливите майстори и творци.