Времето прекарано в самоизолация или под карантина не бива да ни плаши. Да, ограниченията никога не са приятни, когато сме свикнали да разполагаме напълно със свободата си, но на всички ни е ясно едно – здравето е преди всичко!

Вчера ви предложихме няколко варианта, с които да запълните свободното си време с полезни занимания, а не с безмилостно скролване на телефона.

Превърнете карантината в празник: ето няколко идеи

Днес ви предоставяме няколко интересни рецепти за добро здраве.

Само един час спорт е достатъчен, за да се почувствате заредени и енергични. Не е нужно дългото кардио на пътеката във фитнеса или дигането на тежести. Направете няколко приятни упражнения за разстягане. Раздвжите тялото си и се почувствайте добре.

Хубавата музика винаги е била нещото, което най-много зарежда хората. Отпуснете се. Пуснете си любимото парче. Танцувайте. Не е нужно да си в някой клуб или дискотека, за да танцуваш на любимата си песен.

Няма човек, който да не обича да гледа филми. Без значение какви са те-анимация, комедия, романтика, ужаси… Всички имаме любим филм, който сме гледали безброй пъти. Сега е моментът да си го припомним. Сгушете се на дивана, пуснете си любимия филм и релаксирайте.

Напревете си списък от дейности, които искате да свършите. Ако не сте много организиран човек, сега е моментът да станете. Ще видите, че организирането не е чак толкова лошо, дори е приятно.

Всички имаме кулинарна книга, която сме закупили, за да изпробваме рецептите й, а всъщност никога не сме отваряли. Направете го сега.

Напишете романа на живота си. Има хора, които винаги са мечтали да напишат книга. Е, сега дойде това време. Разкажете историята на живота си. Създайте бестселъра на десетилетието.

Самоизолацията е най-приятното време да преоткрием себе си. Всеки човек се променя почти постоянно. Но когато сме затрупани от работа и вглъбени в ежедневието си, ние не го осъзнаваме. Застанете пред огледалото и се запознайте с новото си Аз.

Въпреки всичко не спирайте да се усмихвате. Сега е времето, когато трябва да гледаме от красивата страна на живота. Получаваме като подарък време за семейството си, което почти винаги пренебрегваме. Направете някои забавни неща заедно. Играйте настолни игри, например.