Южна Корея възнамерява да започне въвеждането на военни роботи, които имитират животни, змии и насекоми до 2024 година. Това се посочва в доклада на Агенцията за програмите за снабдяване с оръжие. Документът съдържа проекти за развитие на ключови отбранителни технологии. Агенцията възнамерява да включи в своите бъдещи оръжейни системи роботи, създадени по образ и подобие на живи същества. Ако плановете се изпълнят, въвеждането на роботи, създадени в образа на хора, влечуги, насекоми и морски създания, ще започне още през 2024 година.

Според представителя на агенцията биороботи ще променят правилата на играта в бъдещите войни, а свързаните с тях технологии ще направят големи промени в отбранителната индустрия, предаде РИА Новости.

Между другото, преди шест години, американските военни поразяват любители на фантастиката, като изобретяват смъртоносни дронове с размер на насекоми (“микродронове”). Беше заявено, че тези безпилотни летателни апарати, чиито тестове трябваше да бъдат завършени до края на 2013 г., ще могат да се промъкнат зад врага, да го застрелят в главата и да оставят в базата напълно незабелязано.

Снимките са илюстративни.