Фестивал на занаятите и изкуствата – Козлодуй 2019 ще се проведе на 13-ти, 14-ти и 15-ти септември в Ботев парк.

Община Козлодуй организира събитието за трета поредна година.

Празничните дни по време на фестивала ще бъдат изпълнени с богата културна програма,

включваща фолклорни концерти на любители и професионалисти, огнени танци, гайдари и нестинарки. Форумът ще включи изложение-базар на занаятчии, художници от региона и страната, майсторски работилници и ателиета.

Всяка година участието на занаятчии се увеличава и през настоящето издание очакваме над 60 души от цялата страна да представят своите занаятчийски умения.

Пенсионерските клубове на територията на община Козлодуй ще демонстрират домашни занаяти и ще пресъздадат обичаи от Северозападна България.

Съорганизатори са читалищата, пенсионерските клубове и младежките организации в община Козлодуй, които съдействат за издирване и възстановяване на забравени занаяти и обичаи от региона и тяхното популяризиране.

Тази година ще се проведат и много интересни и вълнуващи Фермерски игри.

Гости на събитието ще са Национален ансамбъл „Филип Кутев”, Фолклорен ансамбъл „Тракия”, Трио „Булгарина”, Райна, Драгана Миркович, Десислава, DJ 89, Лилия Семкова – участник във „Фермата” 2018 г. и други.

От Община Козлодуй, уведомяват  жителите и гости на града, които ще присъстват на фестивала, че през трите празнични дни е планирано да има видеозаснемане и фотозаснемане на събитието. Заснетите материали ще бъдат излъчвани и качвани в социалните мрежи, в сайта на общината, както и в сайтове на национални медии.

Входът е  свободен.