За поредна година бяха връчени традиционните годишни стипендии на СНЦ „Вестители 2007“.  Гост на събитието бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която връчи награди на стипендиантите.

„За мен е удоволствие за поредна година да присъствам на събитие, което подкрепя бъдещето на нашия град – младите хора. Учениците, които ще получат стипендии, са много специални за всички нас – те са талантливи и амбициозни. Приветствам членовете на „Вестители 2007“, които сбъдват мечтите на тези деца. Пожелавам ви светли празници, изпълнени с много емоции и вяра. Нека хората, които даряват частица от себе си, да бъдат все повече!“ – каза Петя Долапчиева в приветствието си.

Двадесет деца от различни училища в града на възраст между 7 и 18 год. получиха стипендии в размер от 30 до 100 лв. месечно, като общата стойност на всички е 12 000 лв.

На събитието присъстваха още: председателят на СНЦ „Вестители 2007“ Хрисим Чучков и членове на сдружението, директори на образователни институции, учители и др.

Организацията подкрепя талантливи деца в неравностойно положение чрез стипендии, с които да стимулира стремежа им към висок  успех и постижения.