Двама състезатели на врачанския Боен клуб “Сила” станаха републикански шампиони.

Врачанските ММА бойци завоюваха призовете на Републиканското първенство по ММА, което се проведе на 11 и 12 септември в Ямбол.

В шампионата, организиран от Българска федерация по ММА, взеха участие 19 клуба от страната с над 150 бойци.

Врачанският боен клуб изведе двама свой бойци, които излязоха в октагона отлично  подготвени. 

Николай Петров в категория до 57 кг. при кадетите срещна конкуренция от петима претенденти за златото. След като успя безапелационно да надвие четирима от опонентите си, той се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката.

Златният медал  затвърди  мястото му в националния отбор по ММА на България.

Цветомир Тодоров в категория до 66 кг. при мъжете имаше доста силни опоненти, които бяха седем на брой.

На осминафинала в първата си среща се изправи срещу доста корав боец от Аргус -Казанлък, който успя да откаже с ключ на крака.

В четвъртфиналната среща се изправи срещу състезател на Риал Пейн- София, който е шампион по борба, но още в първия рунд Цветомир го отказа с TKO.

На финала се изправи срещу шампиона в категорията, с който направиха зрелищна среща и залата бе доста шумна от  овации.

Финалът на Цветомир беше доста оспорван, поради което двама от съдиите дадоха равен резултат и се наложи да изиграят и четвърти рунд, в който Цветомир успя да събере сили и да се наложи над Здравко Димитров от ММА Шумен.

Така Цветомир Тодоров стана номер едно при мъжете до 66 кг.

По време на награждаването Цветомир Тодоров бе отличен за най – техничен състезател в първенството и бе награден от президента на Българска федерация по ММА г-н Станислав Недков. 

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов  са изключително доволни от двамата състезатели.

Уверени в тях и в останалите момчета и момичета от клуба продължават ежедневната си  работа за постигане на високи спортни постижения.