Трима бойци на врачанския „Боен клуб Сила „ се върнаха  с медали от провелото се в „Арена Шумен“ държавно първенство по ММА,  организирано от Българска федерация по ММА .

На първенството взеха участие над  160 състезатели от 17 клуба.

Врачанският клуб изведе трима свои бойци , които се представиха отлично и успяха да стигнат до финалите .

Това са надеждите Цветомир Тодоров – юноши до 65кг., Николай Цветков –кадети до 49кг. и дебютанта Георги Иванов –момчета до 52кг.

Най-младата надежда на клуба Георги Иванов направи блестящ дебют в октагона , като успя да премине квалификационните срещи премина през  четвъртфинала и стигна до финалите на първенството.

В първата си среща Георги отказа опонента си, а на полуфинала победи с технически нокаут, но не успя да надиграе опонента си от „Спартак” Кърджали, който спечели финалната среща по точки.

Така най- малкия състезател на „Боен клуб Сила“ се окичи с сребърен медал.

Николай Цветков при конкуренция от 5-ма съперника в първата си среща игра блестящо три рунда, в които надигра опонента си от „Спартак” Кърджали и спечели с 3:0 съдийски.

Това го придвижи към четвъртфиналите, където изигра 3 рунда , но не надигра опонента  си от варненския „Викинг инс“. Така Николай отпадна от надпреварата и се задоволи с бронзов медал.

Цветомир Тодоров за осми пореден път стана Републикански шампион.

В надпреварата за шампионската титла се изправиха един срещу друг шестима бойци.

В първата среща срещу Цветомир се изправи състезател от „Локомотив“ Горна Оряховица, който беше нокаутиран.

В полуфиналната среща врачанския боец отстрани със събмишън само за 26 секунди опонента си от Кърджали.

На финала още в първия рунд заключи друг боец от Горна Оряховица.

Окичвайки се с златният медал боецът на „Боен клуб Сила „ си осигури място в националния отбор на България с който ще вземе участие на Балканско първенство, което ще се проведе през месец май в Истанбул.

След това ще започне подготовка за Европейско първенство по ММА, което ще се проведе в средата на лятото в Рим .

Треньорите Асен Асенов , Ивайло Русинов и Петър Петров  се справиха блестящо с подготовката на тримата бойци и отчитат представянето на момчетата като отлично.

Ежедневната работа и постоянството на техните възпитаници ги кара да се чустват горди с постиженията им.