От 1 юни 2020 г. Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца разрешава ползването на автоматизирано читателско място в отдел „Обща читалня“ и възстановява съботните дежурства в отдел „Заемна за дома“.

Новият режим на работа влиза в сила от понеделник – 1 юни.

В читалнята ще може да се използва само един от читателските компютри за времето от 1 астрономически час. След извършване на дезинфекция, мястото може да бъде използвано от следващия потребител.

Отдел „Заемна за дома“ отново ще обслужва потребители в събота. Първият ден от уикенда, в който библиотеката ще работи с читатели, е 6 юни, във времето от 9.00 до 14.00 ч.

Работата с потребители ще се извършва при строго спазване на социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

В „Заемна за дома“ ще се допускат по двама читатели, „Детски отдел“ и филиал в ж.к. „Дъбника“ ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра.

В „Обща читалня“ могат да влизат до трима потребители, а читателските места са разположени на отстояние от 2 метра. Времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 1 час.

Отделите „Краезнание” и „Изкуство“ ще работят по заявки,

предварително изпратени на имейл: libvratsa@libvratsa.org. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома“.

Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл: libvratsa@gmail.com, фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170. Опишете каква информация ще Ви бъде необходима и темата, за която се отнася. В кратки срокове от ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, за да се свържем с Вас при необходимост, поясняват от библиотеката.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

В сградата и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски.

В отделите, освен „Обща читалня”, не се допуска използването на читателските компютри.

Не се разрешава използването на периодични издания.

В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 1.5 метра.

Библиотеката ще обслужва читатели в следното работно време:

За отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“ и „Обща читалня“

понеделник – петък

от 9.00 до 18.00 ч.

*събота /„Заемна за дома“/

от 9.00 до 14.00 ч.

За филиал в ж.к. „Дъбника“

8.00 – 12.00 ч.

13.00 – 17.00 ч.