Детската писателка и съосновател на издателство “Мармот” Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга.

Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най- големия сайт за четене и книги в България – #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа.

Срещата ще се излъчва на живо на Facebook страницата на врачанската библиотека, а за стрийминга ще се погрижи екипът на „Аз чета”.

Кампанията #ВкъщиСъмИЧета цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно,
като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор.

Радостина Николова бе обявена за “Писател на годината” на Столична библиотека за детска литература за 2019 г. Тя е и трикратен носител на националната награда “Бисерче вълшебно”, в която гласуват само деца.

Автор е на поредицата “Приключенията на мотовете”, заедно със своя съпруг Андрей Михов. Създава още картинните книги “Моите красиви рога” (с илюстрации на Мелина-Елина Бондокова) и “Кико без крила” (илюстрации – Матея Аркова) и детския роман “Шантавия до шия”.

Заедно с актрисата Йоанна Темелкова и Мирена Керезова, създател и главен редактор на първия в България информационен сайт за театър – LoveTheater.bg, подготвя и детска театрална постановка, вдъхновена от поредицата за мотовете.

Очаква се да бъде на театралната сцена до края на 2020 година.

Радостина Николова провежда различни инициативи в периода на извънредното положение, включително безплатно електронно съдържание на сайта на издателство “Мармот”, онлайн четения на живо и други.