Виртуозни музиканти гостуват на Симфониета -Враца в „Концерт за трима от три държави“.

Виолончелистът Франческо Мариоци пристига от Рим, за да участва в предстоящия концерт заедно с именитите музиканти – Анна Фурнаджиева (концертмайстор на Варненска опера) и пианистът Тодор Петров (преподавател в Музикалната академия в гр. Сус, Тунис).

Виртуозните музиканти ще изпълнят мащабния Троен концерт за цигулка, виолончело и пиано от Лудвиг ван Бетовен.

Симфониета-Враца, с диригент Христо Павлов, посреща гост-музикантите в градската концертна зала за съвместния им „Концерт за трима от три държави“ на 7-ми февруари от 19.00 ч. 

Билетите се продават в новия градски билетен център до х-л „Хемус“.

Виолончелистът Франческо Мариоци е роден в Рим.

Завършва с отличие Niccolò Piccinni Conservatory в Бари, Италия, при маестро Н. Сарпе и магистърска степен във Вюрцбург – Hochschule fur Muzik при Й. Мецгер.

Носител е на редица международни отличия от престижни конкурси като Lorenzo Perosi of Biella и е чест гост на множество фестивали като солист и камерен музикант.

Богатата му биография включва работа като водач на група в оркестрите на Teatro San Carlo в Неапол, Royal Symphony Orchestra в Оман, Teatro Regio di Parma, Teatro Bellini in Catania, Orchestra Sinfonica di Roma e del Lazio’, Orchestra Filarmonica Arturo Toscanini – ръководен от маестро Лорин Маазел. Концертира на много сцени по света с Orchestra Sinfonica di Roma, Orchestra Sinfonica Siciliana in Palermo, Orchestra Sinfonica della Calabria и други.

Цигуларката Анна Фурнаджиева е родена в Бургас.

Завършва с отличие СМУ “Панчо Владигеров” в Бургас и НМА „П. Владигеров“ в София, в класовете по цигулка на проф. Стойка Миланова и проф. Ели Казакова, и камерна музика при проф. Димо Димов и проф. Жени Захариева.

В края на 2002 г. печели конкурса за концертмайстор на Държавна Опера-Варна. Анна Фурнаджиева е канен музикант като концертмайстор и солист в много градове в България и задгранични турнета.

Свирила е под ръководството на световноизвестни диригенти като Джанлуиджи Джелмети (Италия), Милен Начев, Росен Миланов, Камен Големинов, Иван Маринов, Георги Димитров, Аркадий Лейтуш, Ералдо Салмиери и др. През 2009г Анна Фурнаджиева основава струнен квартет “Арте”, с който изнася многобройни концерти.

Пианистът, проф. Тодор Петров е завършил НМУ „Л.Пипков“ в София

и НМА „П.Владигеров“ в класа на проф. Богомил Стършенов. Специализира в Париж и Ница в класа по пиано на Пиер Сенкан и Жан-Мари Даре, камерна музика при Морис Женрон и клавесин при Хюгет Драйфус.

Активно концертира в Италия, Англия, Франция, Германия и други европейски страни. Участва в много музикални фестивали – като солист на оркестъра на Арена ди Верона на биеналето във Венеция, като солист и диригент на Камерен оркестър Студио Примо в Стреза и Варезе, като солист и диригент на Камерата деи Лаги във Варезе.

Работи с известни музиканти от световен ранг, преподава в Музикалната академия в гр. Сус, Тунис, занимава се с музиковедски изследвания. Записал е 26 компактдиска в БНР. Направил е първия запис в България на клавесин, а за 250-годишнината от рождението на Моцарт дирижира всичките девет вечери на Моцартовите концерти в Италия.