С двама нови игумена на манастири  Видинска епархия ще посрещне рождественските и новогодишните празници, съобщи за „Зов нюз”  протосингелът на митрополията – архимандрит Антим.

Йеромонах Спиридон, който беше наказан с 6 месец без служение за шофиране без книжка и в нетрезво състояние, ръководеше Чипровската Света обител „Св. Иван Рилски”. Сега, след  напусканенето му, за негов игумен е назначен архимандрит Йоан, досегашен брат на Бачковския манастир.

С нов игумен е и Добридолския манастир „Св.Троица”, за чийто ремонт и реставрация митрополията разработва проект. Това е архимандрит Аверкий, който от Варненска епархия още по времето на митрополит Дометиан стана клирик на Видинска  епархия и обгрижваше заедно с архимандрит Йоан (прословутия отец Иван ) с.Якимово и редица населени места в Ломска епархия.

В Добридолския манастир отец Иван беше прибрал бедстващи хора.Но след неговото заболяване и неплатени сметки за ток в размер 3 хиляди лева те напуснаха обителта. Елекртичеството обаче не бе прекъсвано  и вече няма неплатени фактури.

В  манастира се подвизава и друг монах, който помага за неговото благоустрояване и обгрижва съседните населени места заедно с игумена.

Снимки:Българска патриаршия

снимка:  Станадарт