За втора поредна година на 31 декември срещу 1 януари жителите и гостите на град Видин имаха възможност да наблюдават ефектно пиротехническо шоу. С професионалния огнен спектакъл, който продължи в рамките на пет минути, Община Видин отбеляза настъпването на Новата 2022 година. Красивата феерия от светлини създаде истинско празнично настроение, а хората можеха да й се любуват от всички точки на града. Впечатляващи огнени фонтани, буйни искри, блестящи звезди, букети от разноцветни ефекти с кометни следи и зрелищни „звездни бомби“ превърнаха нощното небе в истинска магическа картина.

На централния площад „Бдинци“ в полунощ имаше десетки граждани, дошли да споделят посрещането на Новата година в неповторимата атмосфера, която създава атрактивната празнична украса. 

В традиционното си поздравление по случай Коледните и Новогодишни празници, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков отбелязва: „За да имаме мечти, за да вървим напред, да надграждаме постигнатото за нашия прекрасен старопрестолен Видин и го превръщаме в истински уютен дом за децата си, трябва да преодолеем различията и създаваме заедно. Това е единственият път, по който ще извлечем поука и ще стигнем до правилните решения“. Той пожелава от сърце на видинчани да са здрави, успешни, обградени с обич и топлина, а Новата 2022 година да бъде щедра и благословена.