Над 30 коне от различни  населени места събраха конните състезания в Козлодуй вчера.

Конни състезания в квартал “Янтра” организираха Начално училище “Васил Левски”, Галин и Мони Каменови.  Надтеглянията се състояха в четири категории и събраха над тридесет коня от Ботевград, Кнежа, Селановци, Оряхово, Новачене, Златица и др. населени места.

Знаете че съм готова за нови предизвикателства и за това се зарадвах когато директорът на началното ни училище Бисерка Димитрова и Галин Каменов дойдоха при мен с предложение да организират Тодорица в Козлодуй. Подкрепихме ги и се радвам, че за кратко време успяха да привлекат толкова много участници и вярвам, че за публиката ще е атрактивен и вълнуващ празника”, каза кметът на Община Козлодуй Маринела Николова.

Богата програма изнесоха децата от началното училище. Пасо добле, български фолклор и ромски ритми звучаха при откриването на празника. Младежка група от квартала също вдигна настроението на публиката с танци и усмивки.

Георги Вачев представи спорта кикбокс: “За децата е важно да има дисциплина и организираност, а това се постига много лесно със спорт. Гордеем се, че имаме шампиони на България от нашия клуб и ви каня да дойдете в залата и да се запознаете пряко с нашия спорт”. Георги Вачев, който е и възпитаник на училището, предизвика веднага интерес сред деца и родители.

В училището догодина може да имаме духова музика и футбол, аз вярвам че нашите талантливи деца ще продължат да се изявяват”, каза директорът Бисерка Димитрова, която беше водещ на празничното събитие.

Купи, розетки за конете и парична награда получиха всички участници стигнали до призовите три места в четирите категории. От Община Козлодуй също имаше печеливши, а наградите връчиха Маринела Николова и Ангел Лалюв-общински съветник.