Майстор хлебар от Малага произвежда най-скъпия хляб в света. Той представи творението си по време международния кулинарен конгрес „Мадрид Фюжън“, като хлябът е направен от злато, сребро и цветя.

Хуан Мануел Морено поднесе на публиката две питки от по 400 грама, всяка от тях „замесени“ с грам ядливо злато и сребро, прах, люспи и люспи и 20 грама ядливи цветя. Всяка от двете питки хляб е на стойност 1380 евро, което е седем пъти повече от хляба, който същият производител представи година по-рано на този форум, информира 20minutos.es, информацията цитира и сп. “Мениджър”.

Оказва се, че Морено добавя и различни съставки в двата хляба. В първия, освен скъпоценни матели, хлебарят слага каменна сол, извлечена ръчно, за да не предизвика детонации, които вредят на околната среда. Вторият самун е направен от ръж, чиа и киноа и е посветен на занаятчийската пекарна. И двата хляба са ръчно украсени с флорални мотиви.

Хуан Мануел Морено, считан за един от 80-те най-добри хлебари в Испания, управлява хлебозавода „Pan Piña“ в Алгатоцин (Малага), а сред клиентите му са руски и китайски магнати, както и арабски шейхове.