На тържествена церемония бе закрита юбилейната 2018/2019 учебна година в НУ „Св. Софроний Врачански“. Празничната програма стартира с мажоретен състав, следван от отличниците от четвъртите класове.

Гост на тържеството бе и кметът Калин Каменов, който заяви, че училището е сред лидерите в началното образование в страната.

След организираната изложба в сградата на Народното събрание, направена изцяло от младите последователи на Св. Софроний Врачански, бях изключително горд, че в нашия град има толкова талантливи и умни деца. Благодаря на родителите за грижите и на учителите – които с ежедневните си действия, правят всичко възможно – Враца да има елитно училище. Вярвам, че с общи усилия, ще продължим да надграждаме постигнатото. Честит празник!“ – каза още Каменов.

Директорът на учебното заведение – Антоанета Сиракова благодари на учениците за положените усилия през годината и връчи плакет на кмета Калин Каменов, който е и председател на Инициативния комитет за честването на 110-та годишнина от създаването на НУ „Св. Софроний Врачански“.

В рамките на церемонията Антоанета Сиракова награди с плакет и Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, който пожела на децата да продължават да трупат знания и да не се отказват пред трудностите. Отличия получиха и останалите членове на Инициативния комитет.

Програмата ще продължи с връчване на грамоти на четвъртокласниците, които в тази година са 108, а 51 от тях са отличници.

В юбилейното тържество ще бъдат отличени и 11 учители, а четвъртокласничката – Никол Илиева ще получи Плакет на училището и вписване на „Стената на звездите“ за постигнатите високи резултати и призови места в състезания и олимпиади.

Учебната 2018/2019 година успешно завършват 400 ученици. На събитието присъстваха още: членове на училищното настоятелство, родители и общественици.