Началото на новата учебна година беляза с успешен старт и работата на учениците от 6 б клас по НП „Научи се да даряваш“.

Обучението е традиционно за възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, които от години срещат подкрепа от училищния екип в желанието им да развиват доброволчеството като ценност, призната и оценена от обществата.

Шестокласниците избраха да поемат по пътищата към доброто с много вълнение и ентусиазъм, изготвиха сами своя „Дъга на ценностите“, Класна харта, Правила и Стандарти за поведение в училище.

Всеки получи възможност да сподели вълнуваща случка, която е докоснала сърцето и е оставила парченце вяра, късче топлота и огънче любов на някого.

Генерираха идеи за участие в каузи, набелязваха празнични дни и градиха планове как да бъдат по-полезни и по-добри към себе си и останалите – заради радостта в очите им, заради усмивките по лицата, заради човечността, която всеки от нас трябва да изгради като модел на поведение.

На финала те отправиха и своето послание към членовете на Български дарителски форум за възможността да бъдат част от програмата:

Нека всеки от нас намери начин да бъде полезен на хората, които имат нужда от помощ и подкрепа! Това ще го направи по-добър човек. Решението да си доброволец е нещо, което дава едновременно сила, вяра и възможности, зарежда и вдъхновява, а постигнатото носи самочувствие и увереност. Доброволчеството – това е начин на мислене, отговорност и избор, свързани с желанието за изграждане на важни личностни и социални умения, на активна позиция и развиване на стремеж за участие в намирането на решения. С нашата работа в тази насока, правим крачка напред.

С вяра, жар и оптимизъм, поредният клас от училището поема по стъпките на доброто. За да превърне тези прекрасни момичета и момчета в истински посланици на човечността.