Възпитаниците на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ представиха традиционния си Коледен концерт в залата на Видинската симфониета.

Младите хора създадоха прекрасна емоционална атмосфера със своите талантливи изпълнения на песни, музика, модерни и народни танци, скечове. Повече от час и половина те забавляваха зрителите, които ги аплодираха силно.

След концерта видинският кмет благодари на учениците, подготвили чудесния Коледен спектакъл и се обърна към техните преподаватели и родители. „Трябва да се гордеете с тези деца. Винаги съм казвал, че няма нищо по-хубаво от това, човек да вижда плодовете на своя труд. Ето, това са децата на английската гимназия, които печелеха олимпиади, образователни, спортни състезания, представиха Родината ни в Европейския парламент в Страсбург. Тази вечер ние се насладихме на едно вълшебство в навечерието на Рождество Христово. Много се вълнувам и съм възхитен от това, което видях“ – сподели Огнян Ценков. Той отправи към учениците послание никога да не забравят Видин и родния край, своите преподаватели и родители, като пожела весело настроение, здраве и бъдещи успехи през следващата 2019 година.

Директорът на езиковата гимназия Любомир Георгиев също благодари на талантите за техния ентусиазъм и отлично представяне.

От името на Училищното настоятелство бяха връчени подаръци на участниците в Коледния концерт, който е част от празничната програма на Община Видин.