Юбилейният сезон на Симфониета-Враца продължава с концерта „Клавирни виртуози“ на 7.02 от 19.00 ч. в градската концертна зала.

Солист в предстоящото музикално събитие е младата пианистка Анна Павлова-Лейерер, която живее във Виена и концертира в много европейски държави. Носител е на редица международни отличия, сред които: Първа награда от II-ри международен конкурс Париж 2019-та и Първа награда от Международния конкурс за пианисти – Киев 2019 г.

Под диригентската палка на Иван Илиев в градската концертна зала ще чуете: Концерт за пиано и оркестър №4 от Антон Рубинщайн, Симфония в до мажор от Жорж Бизе и „Павана“ от Габриел Форе.

Билетите са в продажба на касата в градския билетен център до х-л „Хемус“, тел.0896718303

Анна Павлова-Лейерер е родена през 1989 г. в гр. Пенза, Русия. Получава първите си уроци по пиано на 4-годишна възраст. През 2004 г. завършва музикалното училище в класа на Г. А. Гросман. Анна Павлова продължава обучението си в Държавната консерватория в гр. Саратов при проф. Шугом, която завършва с отличие през 2013 година. Известно време остава като преподавател по пиано в консерваторията, но по-късно се премества в Австрия. Завършва частния университет „Антон Брукнер“ през 2016 г. в класа на проф. Олег Маршев. Като солист и като част от различни камерни ансамбли Анна Павлова се изявява успешно в Армения, Австрия, Чехия, Германия, Полша, Португалия, Русия, Украйна и в САЩ, където дебютира със солов рецитал в Карнеги хол, Ню Йорк през 2015 г.

Носител е на редица награди и звания от престижни конкурси по света. Първата печели едва на 8-годишна възраст в Международен конкурс за млади пианисти в Геленджик (Русия) през 1998 г. Сред последните и отличия са: Първа награда от 2nd International Music Competition Paris (France, 2019) и Първа награда от KYIV International Piano Competition 2019.

Снимка: dnews.bg