Концертът е част от цикъла „Viva Beethoven”, посветен на 250-годишнината от рождението на великия немски композитор Лудвиг Ван Бетовен. В програмата ще чуете увертюра “Прометей”, Два романса за цигулка, Симфония №3 „Ероика“.

Солист в предстоящия концерт на 16-ти октомври от 19.00ч.

е талантливата Зорница Иларионова.

Младата цигуларка е носител на десетки отличия от престижни национални и международни конкурси. На тържествена церемония в Кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, Зорница Иларионова е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон. Тази година, виртуозната цигуларка спечели и две награди от анкетата на БНР „Музикант на годината“ 2019.  Удостоена е с приза за “Активна творческа дейност”, а заедно с пианистката Мартина Табакова получиха отличието “Ансамбъл на годината”. Свирила е с големи имена на камерната музика като проф. Марио Хосен, проф. Милена Моллова, Светлин Русев и много други. Концертира като солист с почти всички симфонични оркестри в страната. Младата българка е завладявала с музиката си десетки световноизвестни зали като парижката зала “Гаво”.  Наскоро издаде и нов албум „Flying through the music“, който съдържа част от най-красивите, вдъхновяващи и обичани цигулкови пиеси от автори като Ернест Шосон, Пьотър Илич Чайковски, Николо Паганини, Йоханес Брамс, Камий Сен Санс, Антонин Дворжак и българския композитор Панчо Владигеров.

Концертът на 16-ти октомври от 19.00ч. в градската концертна зала ще бъде под диригентската палка на австралиеца Малкълм Юен. Той е музикален директор на Ирландския камерен ансамбъл и диригент в Дъблинската филхармония. Гастролира в Австралия, Англия и много европейски държави.

Билетите са в продажба на касата в градския билетен център /до х-л ‘Хемус”/, тел: 0896718303, 0899827060. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите за отстояние и вход.