Малко неща са по-гадни от това да ти бъде провален празник. А като става въпрос за коледните и новогодишните празници провалът даже придобива по-горчив привкус. В някои случаи няма как да предотвратите празничният мед да стане с вкус на катран. Но много други са под контрола ви – и само липсата на воля, съчетана с несериозност, може да развалят празника.

Ето я и импровизираната ми класация за гарантирани ядове по време на празници, които лесно можете да си спестите!

1. Захвърлете телефона! И преди да кажете “ама …”, сетете се колко пъти сте го ползвали само през последната седмица по хубави поводи и колко пъти – не. Можете да си направите и статистика за месеца, за годината.

2. Не включвайте компютъра, лаптопа, таблета! Ако случайно не ви открият по телефона, там ще е. И не само за работа – всякакви тъпотии от социалните мрежи, които единствено ви карат да не обръщате внимание на най-важните – на децата и родителите ви.

3. Не пускайте телевизора! Да, там може и да се появи някой филм, който да не сте гледали 123456789 пъти, но може и България да стане нормална държава.

И ако още четете този материал, помислете си много добре какво точно правите, та не сте отдавна в самолетен режим – семейството е на първо място поне на празниците! Гасете и изчезвайте! А на Сашодиковците, Беновските и тем подобните – безпрецедентно си пожужете някъде там, Третата световна няма да я пропуснем!

Източник: Actualno.com