С цел участието на по-голям брой хора във всенародното поклонение на връх Околчица, което ще се проведе на 2-ри юни, транспортът до паметното място ще бъде безплатен за всички граждани.

Местната администрация и „Тролейбусен транспорт“ са организирали всички свободни автобуси в региона, които ще извозват желаещите по предварително утвърден график. От страна на RM TV е заявено желание за поемане на разходите за наем и гориво на наетите превозни средства.

Директорът на общинското транспортно дружество – Виктория Начева коментира, че основната цел е да бъде осигурен сигурен транспорт за всички желаещи да се включат във всенародното поклонение на връх Околчица. „Призовавам гражданите да организират предварително времето си на тръгване, за да се избегне струпването на много хора, тъй като началото на тържеството е от 11:00 часа.“ – добави още Начева.

Превозите в посока връх Околчица ще се извършват в интервала от 07:00 до 11:00 часа, на всеки 15 минути, като началната спирка е на Автогарата в града. Извозването в обратна посока /връх Околчица – Враца/ ще се извършва от 11:30, като последният автобус тръгва в 14:30 от връх Околчица.

„Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД ще извозва жители и гости на града и от село Паволче, като автобусът ще тръгне към паметното място в 10:00 часа.

От село Челопек, превозните средства ще тръгват от паркинга на селото към връх Околчица, в интервала от 08:00 до 11:00 часа, на всеки 15 минути. В обратната посока, автобусите ще се движат от 11:30 до 14:30 часа, отново на всеки 15 минути.