Солист в „Оперна гала“ на 2-ри октомври ще бъде тенорът Михаил Михайлов,

лауреат на редица значими, наши и международни конкурси, чието име все по-често присъства в афиша на световните оперни театри и в редица фестивални програми у нас и в чужбина.

Сред престижните сцени, на които гостува са: Teatro del Giglio, Италия; Auditorio Nacional de Música, Мадрид и Palau de la Música Catalana, Барселона, Испания; Osaka Festival Hall, Япония; Московския кремъл, Национална опера Букурещ, Румъния; Операта в Краков, както и на фестивалите Laval Opéra Festival (Франция), Opernspiele Munot (Швейцария), Bartók Plusz Operafesztivál (Унгария), Jan Kiepura Festival (Полша) и др. През сезон 2019/2020г. Михаил Михайлов гостува на операта в Познан с ролята на Алфредо в „Травиата”, дебютира в ролята на Пинкертон от „Мадам Бътерфлай” в операта в Риека, Хърватска.

Партнира на прочутото българско сопрано Соня Йончева в нейната „Пучини гала” в зала „България”, със Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров. Михайлов участва и в продукцията на БНР – концертното изпълнение на операта „Евгени Онегин”, където в ролята на Татяна e световната прима Красимира Стоянова. През януари гостува на Държавна опера Пловдив като Родолфо в „Бохеми”, а през февруари на операта в Шчечин, като Неморино в „Любовен еликсир”.

В гала-концерта на 2-ри октомври от 19.00ч. в градската концертна зала Враца участва и сопраното Емилия Кирчева.

Певицата гостува в концертните програми и спектакли на „София Симфоникс“ с маестра Любка Биаджони в Herkulessaal, Мюнхен, фестивалите „Херренкимзее Фестшпиле“ и „Класик ам Зее”, Ерланген (Германия), както и в продукции на Софийската филхармония.

Симфониета-Враца и гостуващите солисти ще чуете в „Оперна-гала“ под диригентската палка на Георги Еленков.

Асистент в катедра „Дирижиране“ на Националната музикална академия „П.Владигеров“, диригентът Георги Еленков е и музикален продуцент в БНР. Работи с вокални и оркестрови формации, осъществява студийни записи на много български певци и инструменталисти, както и на различни музикални състави.

  В програмата на „Оперна гала“ на 2-ри октомври от 19.00ч. в градската концертна зала са включени популярни арии, дуети и канцонети, обичани от публиката у нас и по света.

  Билетите са в продажба в градския билетен център (гъбката до х-л „Хемус“),  тел: 0896718303, 0899827060. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите за отстояние и вход, при пълно спазване на противоепидемичните мерки в страната.