Тази година празничните събития на Симфониета Видин ще преминат под надслов „Класическа Коледа“.

На 13 декември почитателите на Симфониетата могат да се насладят на първия концерт  за месец декември- „Коледно вълшебство“ с диригент Левон Манукян. В програмата са включени популярни арии и дуети из опери на Верде и Пучини, както и любими коледни песни.

На 16 декември предстои концерт със заглавие което предизвиква интерес навсякъде където е поставено- „Риголето“. Концертното изпълнение на едно от най- популярните произведения на Верди ще бъде под диригентството на Стаси Фомалгаут- гост на Симфониета Видин.

Празничната концертна програма завършва на 21 декември. На диригентския пулт застава маестро Максим Ешкенази, с когото видинската публика се срещна няколко пъти по повод едни от най- важните събития на Симфониетата.

С изложба на фотоси от концертите през  последните две години, Симфониетата ще зарадва своите почитатели. Изложбата е дело на младия фотограф Евгени Евгениев. Част от снимките ще бъдат превърнати в коледни картички, които от Симфониета Видин ще подарят на всеки посетил празничните концерти този месец.

Всички концерти са с начало 18.00 ч, а билети могат да бъдат закупени МОЛ Видин или Симфониета Видин, ул.“Градинска“ 4.