Нострадамус е един от най-известните пророци и астролози в света. Истинското му име е Мишел дьо Нострадам. Най-известният му труд е „Предсказания“ (Les Propheties), който излиза пред 1555г.

Нострадамус е роден на 14 или 21 декември 1503 г. в малък провинциален град във Франция.

От публикуването на книгата „Предсказаия“, която често е била преиздавана до неговата смърт, Нострадамус постига вниманието на пресата, която му приписва предсказването на множество важни световни събития.про

Днес хората са разделени на два лагера: тези, които смятат, че той е предрекъл с абсолютна точност най-страшните събития от бъдещето, и онези, според които Нострадамус не е предрекъл нищо, а по-скоро става дума за грешна интерпретация от наша страна на четиристишията му.

Ето пет от предсказанията му:

🧙‍♂️ Някои смятат, че едно от четиристишията му, в което се говори за „Голям, безсрамен дърдорко, който ще бъде избран за водач на армия“ е именно Доналд Тръмп. За съжаление краят на стиха не е обнадеждаващ – завършва с „мостът е счупен, а градът стана на прах“. Едва ли искаме да знаем повече подробности.

🧙‍♂️ Смъртта на Анри II, крал на Франция. В стиха на Нострадамус се казва, че младият лъв ще погуби стария, който ще умре в страшни мъки. Крал Анри е убит от негов придворен по време на рицарски двубой. Копието на противника на краля минава през окото му и Анри агонизира 10 дни преди да издъхне. И двамата мъже са носели щитове с лъвове.

🧙‍♂️ Възходът на Хитлер. В стиха се казва, че от дълбините на запада, в едно бедно семейтво, ще се роди момиче, което с думите си ще поведе войска на Изток. Излишно е да споменаваме пресечните точки с биографията на Хитлер.

🧙‍♂️ Атентаът срещу световния търговски център в Ню Йорк – 11 септември 2001 г. „Разгромяващ пожар в сърцето на Новия Вавилон ще разтресе земята. Две скали ще воюват дълго време“.

🧙‍♂️ Aтомните бомби, които ще унищожат Хирошима и Нагазаки. „Близо до портите на два града, ще има бич, какъвто хората не са виждали. Глад и чума, хора угасено от стомана ще ридаят до безсмъртния Бог за облекчение.“ Това според интерпретаторите описва атомните бомби.