Анджелина Фридман е на 102 години и е оцеляваща във всеки смисъл на думата.

Все още бебе, през 1918 г. тя преживява испанския грип. По-късно преживява рак, вътрешно кървене и сепсис. През април 2020 г. преборва COVID-19 – вирусa, отнел близо 1,5 милиона живота по целия свят, и то два пъти, разказва Си Ен Ен.

Анджелина Фридман вече е на 102 години.

Тя е диагностицирана с COVID-19 през март, когато е била в болница за лека медицинска процедура. Едва на 20 април тестът й излиза отрицателен – след треска, която е на приливи и отливи в продължение на седмици. В края на октомври дъщерята на Анджелина – Джоан, получава обаждане от старческия дом, в който майка й е настанена и разбира, че тя отново е положителна. Възрастната жена е с температура и суха кашлица. На 17 ноември обаче тестът й отново е отрицателен. Въпреки че е загубила по-голямата част от слуха си и зрението й е лошо, Анджелина все още празнува живота. Тя е родена през 1918 г. в семейство с 11 деца и е последната от тях останала жива.

“Тя не е най-възрастният човек, преборвал COVID-19, но може би е най-възрастният, който го е направил два пъти”, казва дъщеря й Джоан.

 

Снимки: North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center