Tурнир за наградите на Община Враца, в класове нитро и електро он – роад / пистови модели /, бе проведен този уикенд  на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” в град Враца.

Домакин на събитието, в което взеха участие състезатели с 48 модела от шест клуба,  бе Спортно-технически моделен Клуб – Враца. Наградите за победителите – грамоти и предметни награди / гуми, гориво и купета за моделите/, бяха осигурени от Община Враца и фирма, подпомагаща развитието на автомоделния спорт.

За първи път в състезание на Българската Федерация по Автомоделен спорт взеха участие и състезатели от Моделен клуб Харманли, които са водещи в развитието на корабомоделния спорт.

Ето и победителите по класове:

Клас 1/10 Electric Stock / начинаещи/

Победител е Любомир Цветомиров от СТМК Враца, а втори, трети и четвърти са представителите от Моделен клуб Харманли – Димитър Иванов, Георги Пенев и Слави Славеев.

Клас 1/10  Electric Touring / електро модели без ограничения/

Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе зае първото място, втори е Петър Стаменов от отбора на домакините, а трети и четвърти са Атанас и Николай Георгиеви от Автомоделен клуб Пазарджик.

Клас 1/10 Electric Super Stock / електро модели с ограничения в двигателя/

Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе отново е първи. Втори, трети и четвърти са Георги Шиклев, Петър Стаменов и Никола Костов от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Stock – деца

Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, трети е Константин Колунчев от клуба в Пазарджик, а четвърти остана дебютантът в това състезание – Ангел Панайотов от Харманли.

Клас 1/10 I.C. 200 MM /Nitro/

На първите четири места са представители на СТМК-Враца, съответно Явор Антонов, Петър Цветков, Никола Костов и Любомир Цветомиров.

Клас 1:8 I.C. Track 4WD /Nitro/

Победите в този клас е Дамян Петров от СТМК Враца, който получи грамота и за най-бърза обиколка. Второто място остана за Явор Маринов от Моделен клуб – Варна, а третото за Петър Цветков от отбора на домакините

Клас 1/16 и 1/12 Electric

Победители в тези класове са представителите на Автомоделен клуб Пазарджик – Николай Георгиев, Атанас Георгиев и Константин Колунчев.

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и предметни награди от Дамян Петров – Председател на СТМК Враца.

Следващо състезание от календара на БФАМС, в което СТМК Враца ще вземе участие, е Турнир – писта ,, Нови Искър ,, на 17 и 18 октомври, класове OffRoad / бъги /.