С тържествена церемония и връчване на традиционните награди на 10-те най-добри спортисти, Спортно училище „Св. Климент Охридски“ отбеляза своята 45-та годишнина.
Гост на събитието бе заместник-кметът Александър Владимиров, който поднесе поздравителен адрес от кмета на Община Враца Калин Каменов към директора, учителите, треньорите и учениците. „Огромно благодаря за това, което правите и усилията, които полагате за да превръщате тези деца в стойностни хора и успешни спортисти“, заяви в словото си Александър Владимиров.
Приветствие отправи и началникът на РУО Лорета Колева, която подчерта значението на училището за развитието на образованието и спорта в нашия град.
Директорът на училището Даниела Велкова обяви, че днешният ден е голям празник и доказателство за ценния принос за утвърждаването на СУ „Св. Климент Охридски“, като едно от елитните спортни училища в страната. По традиция, бяха връчени награди на 10-те най-добри спортисти на училището.
Тази година призове получиха:
 Антонио Христов – борба; Христо Валентинов – борба, Християн Иванов – борба; Димитър Георгиев – борба;
 Калоян Иванов – борба; Мартин Митков – лека атлетика; Иван Костов – борба; Михаела Миткова – лека атлетика; Любомир Илиев – лека атлетика; Митко Ангелов – стрелба.
Ръководството на училището раздаде и индивидуални награди в различните спортове.
На събитието присъстваха още: заместник областният управител Милчо Стефанов, експертът към Министерство на младежта и спорта Мария Георгиева, бившият директор на училището Ботка Савова, бивши и настоящи възпитаници на училището, треньори и родители.