Отборът по стрелба на СК „Спартак – Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие в 25– тия Републикански турнир по стрелба „Величко Величков”, който се проведе от 08.04.2019г. до 10.04.2019г. в гр. Плевен.

Турнирът е традиционен и се провежда от Спорта Асоциация на МВР и ОДМВР-Плевен в чест на олимпийския медалист по спортна стрелба – Величко Величков.

В турнира участие взеха 19 отбора и общо 97 състезатели. Врачанският отбор се представи достойно като завоюва четвърто място в комплексното класиране. Плакетът за първо място в комплексното класиране отиде при домакините от ОД на МВР –Плевен.

Мъжкият отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Илиян Георгиев остана извън призовата шестица, но женският отбор спечели трето място в отборната надпревара. Катя Василева и Десислава Иванова, която се завърна в стрелбата след кратка пауза, демонстрираха добрата подготовка на нежната част от отбора.

При мъжете шампиони станаха стрелците от СОБТ, а при жените състезателките от ОДМВР – Пазарджик.
В индивидуалната надпревара при жените Катя Василева спечели трето място и стартира с медал и тази година.

Стрелците на СК ,,Спартак-Враца“ започват усилена подготовка за домакинството си на зоналното първенство от Републиканския преглед по полицейска стрелба – на 23.04.2019г., както и за следващото състезание – републиканския турнир „Бинев, Трошанов, Ангелов“, който ще се проведе през месец май в София.