Симфониета-Враца започва празничната си декемврийска програма  на 2-ри декември с виенска класика и изявени солисти

На 2-ри декември от 19.00ч. в градската зала, врачанската публика ще има удоволствието да чуе емблематично за виенската класическа школа произведение – Концерт за цигулка, виолончело и пиано от Лудвиг ван Бетовен. Солисти на Симфониета-Враца ще бъдат трима от най-изявените български инструменталисти: Надежда Цанова (пиано), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Александър Сомов (виолончело), който пристига от Страсбург,  специално за концертната серия.

            В програмата на концерта на 2-ри декемеври, озаглавен „Романтичните неромантици“, е включен още и френския композитор Морис Равел. Творчеството му е сред най-значимите образци в музиката на ХХ век. Ще чуем „Алборада дел грациозо“  за симфоничен оркестър  и „Валсът“ – хореографична поема за оркестър, в изпълнение на Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

Билетите са в продажба в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060.Заповядайте в билетния център за информация относно новите абонаментни карти, със запазено място в залата, отстъпки и книжка с предстоящата концертна програма на Симфониета-Враца.