Симфониета-Враца печели приза в изключително оспорвана надпревара

с номинираните в категория „Класика“ концерти на Симфоничния оркестър на БНР и оркестъра на „Класик ФМ“.

Почитателите избират с гласуване музикалното събитие на месец септември 2020 в класацията на предаването за класическа музика и джаз по БНТ1 “Вечната музика”.

Отличеното от зрителите музикално събитие на септември “Вечната музика” в раздел “Класика” е концертът на Симфониета-Враца

с премиери на български произведения, който се проведе на 22.09 в зала България”. 

Солисти: Надежда Цанова (пиано), Петър Македонски (тромпет) и Христо Захариев (фагот), диригент Христо Павлов. В програмата: Румен Бояджиев-син, Венцислав Мицов, Константин Илиевски, Стоян Бабеков, Христо Павлов, Николай Димитров.

Наградата за Музикално събитие на месец септември в раздел “Класика” е плакет на предаването “Вечната музика”

и дава възможност на Симфониета-Враца да участва в годишната класация за приза “Музикално събитие на годината “Вечната музика”.

Директорът на Симфониета-Враца, маестро Христо Павлов, прие плакета лично от екипа на предаването в студиото на “Вечната музика” в БНТ.

През лятото, оркестърът спечели и още един приз – Музикално събитие на месец юли в категория „Джаз“ за проекта с Васил Петров “Symphony Way”.

Активната концертна дейност на Симфониета-Враца в настоящата необичайна творческа година, привлече много нови почитатели на оркестъра не само във Враца, но и в цялата страна, в десетки незабравими срещи с публиката.