На 25-ти септември от 19.00ч. в градската концертна зала ще се състои концерт за ценители на класическата музика – „Духът на Виена“.

Ще се пренесем в аристократичната атмосферата на прочутата австрийска столица, с музиката на Й.Хайдн, В.А.Моцарт и Л.В .Бетовен.

Програмата на концерта включва подбрани произведения на великите виенски класици: Л. В. Бетовен -“Егмонт”, Й. Хайдн – Симфония №104, В.А. Моцарт – Концерт за флейта № 2.

На диригентския пулт ще видим американката Елора Ленкоски, която е завършила престижния Моцартеум в Залцбург.

Солист в „Духът на Виена“ ще бъде Христо Павлов (флейта). Известният музикант е добре познат на врачанската публика, диригент и директор на Симфониета-Враца.

Билетите за концерта на Симфониета-Враца „Духът на Виена“ са в продажба на касата до х-л „Хемус“, тел: 0896718303, 0899827060, и в залата преди събитието. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.

Американката Елора Грейс Ленкоски е родена през 1995 година в щата Пенсилвания. Завършва бакалавърска степен в Музикалния институт в Кливланд като паралелно изучава оперно пеене и музикална теория, а в отделна специалност – пиано. Понастоящем изучава Оркестрово дирижиране като работи с Райнхард Гьобел, Йоханес Калицке, Гернот Залер, Йорн Андерсен, Александър Дръчар, а преди това с Бруно Вайл и Карл Кампер в Моцартеум, Залцбург. Последните ѝ ангажименти включват концерт с Латвийския държавен симфоничен оркестър като част от майсторския клас на Александър Поляничко.