На 2-ри януари Врачанските симфоници ще зарадват своите почитатели с празничен новогодишен концерт в духа на европейските музикални традиции, който ще се излъчи онлайн в YouTube канала Vratsa Symphony.

В програмата са включени прочути увертюри, валсове, полки, чардаш от Й.Щраус-син и В.Монти.

Симфониета-Враца изпълнява великолепните музикални шедьоври под диригентската палка на маестро Христо Павлов. Солист в прочутия „Чардаш“ от В.Монти е сръбският виртуоз на цигулката Йован Богосавлиевич.

Музикантите посрещат Новата 2021-ва с добро настроение и великолепна музика. Желанието им е да зарадват своята публика с концерт, който в момента не могат да осъществят на живо, в концертната зала, поради ограниченията. Подготвят и записват, специално за своите почитатели, нови произведения в безопасната среда на репетиционната зала на Симфониета-Враца, осигурена допълнително и с бактирицидни устройства. В онлайн концерта на 2-ри януари ще се насладим и на откъси от триумфалния гастрол на оркестъра в зала “България” през декември 2019-та.

Излъчването на Празничния концерт ще се състои на 2-ри януари, събота, от 18.00ч. онлайн в YouTube канала Vratsa Symphony. Линк за стрийминга ще бъде публикуван и във Фейсбук страницата на Симфониета-Враца *Vratsa Symphony.