Модният диван е най-привлекателният и функционален елемент от пространството. За да поберете всички неофициални или официални събирания, важно е да имате диван с баланс между комфорт и визуална привлекателност за възможно най-голямо въздействие в стаята. Независимо дали става дума за декор на всекидневна или за запълване на нова стая, използването на секционен диван е най-добрият вариант.

Какво е секционен диван?

Секционният диван е една от популярните опции за сядане в хола или други помещения. Секционните дивани, за разлика от типичните дивани, са съставени от множество отделни секции, които могат да бъдат конфигурирани по различни начини. Тези композиционни опции позволяват на седалките да бъдат по-гъвкави и да отговарят на нуждите от комфорт на индивида.

Секционен диван срещу модулен диван

Модулни дивани представляват два или повече компонента с размер на стол, сглобени в L или U оформления, секционният диван е съставен от много части от диван с шезлонг. Секционните дизайни на дивани са предимно подредени в L оформление .

Въпреки че модулните дивани се класифицират като секционни дивани, не всички секционни дивани са модулни дивани. Важно и също толкова завладяващо е да научите за малката разлика между двете типологии.

И двата типа дивани може да изглеждат подобни на пръв поглед и да предлагат набор от същите предимства, но сглобяването им е различно. Всеки от тях може да се окаже фантастично допълнение към жилищната площ въз основа на изискванията.

Едно от най-адаптивните, гъвкави и функционални места за сядане в къща е секционния диван. Подходящо разположен дизайн на секционен диван ви позволява да се потопите в зоната на комфорт за почивка или забавление.

Основната уловка тук е „Как трябва да подредя моя секционен диван?“

Основните съображения за ефективно оформление са:

  1. Употреба: Ежедневно или случайно?
  2. Фокусни точки
  3. Създаване на отворена концепция

 

Модерните секционни дивани

Всяко пространство трябва да е топло и приветливо за семейството и посетителите. При влизане в стая по-добрият избор е с лице към дивана вместо с гръб. Един от най-лесните начини за подреждане на дивана е в единия ъгъл с лице към основните фокусни точки.

Разположени в ъгъла, те спомагат за оптимизиране на възможностите за сядане в компактни пространства.

Докато търсите диван със стил, комфорт и практичност, сглобяемият диван е отличен избор. И тъй като диванът изпълнява толкова много функции, изборът на идеалния може да бъде предизвикателна задача. Нуждаете се от нещо полезно и привлекателно, което да задоволи нуждите ви.

Модерните секционни дивани, Фотьойли и разтегателни дивани VidaXL

са предназначени за специфични типове помещения. Но не се притеснявайте, има сглобяем диван, идеален за всяка стая. Всъщност много от тях са предназначени за живеене в таванско помещение и апартамент. От другата страна на спектъра можете да намерите диван за най-големите семейни стаи. Просто се уверете и внимателно измерете вашето пространство.