От началото на седмицата в ПГЯЕ „Игор Курчатов”, гр. Козлодуй, се провеждат различни мероприятия по случай техния патронен празник. Проведе се тържествен педагогически съвет, а в часа на класа се представиха различни презентации за училището. Беше открита изложба с рисунки на ученици и организирана Кръгла маса на тема „Моето бъдеще”, с родители, които са намерили реализация в областта на техниката.
През вчерашния ден протече тържествена програма „Ден на талантите”, а изявилите се ученици в конкурси и състезания, получиха грамоти, връчени от директора на училището инж. Снежина Цветанова. Ученици от Ученическия съвет подготвиха благотворителен великденски базар, средствата от който ще са за деца с увреждания.
Гости на тържеството oт страна на Община Козлодуй бяха Величка Нейчева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”, и Лидия Петрова, началник на отдел „Образование, социални дейности и младежки политики”.
Днес ще се проведат училищни спортни игри.
„Уверени сме, че и занапред ПГЯЕ „Игор Курчатов” ще продължава да се доказва като институция, да посреща предизвикателствата на съвременния живот и да възпитава способни и успешно реализиращи се кадри!“, се казва в поздравителния адрес от името на кмета на община Козлодуй Маринела Николова и председателя на ОбС Николинка Тодорова