Само за няколко минути милиардерът Джеф Безос стана още по-богат, съобщава Bloomberg.

Акциите на неговата компания Amazon поскъпнаха с 12% до 2100 долара в следборсовата сесия в четвъртък в Ню Йорк, след като резултатите на най-голямата американска компания за електронна търговия надвишиха очакванията на Wall Street.

Безос, който вече е най-богатият човек в света, добави 13.2 млрд. долара към богатството си за около 15 минути. Според индекса Bloomberg Billionaires нетното богатство на Безос достига 129.5 млрд. долара.

56-годишният Безос притежава около 12% от акциите на Amazon, което представлява значителна част от неговото богатство. Делът му в Blue Origin възлиза на около 6.2 млрд. долара. Ръстът в цената на книжата на Amazon в четвъртък добави повече от 90 млрд. долара към пазарната оценка на компанията, която надвиши 1 трлн. долара.

Бившата съпруга на Безос – 49-годишната Макензи Безос, също има повод да празнува, тъй като тя притежава около 4% от базираната в Сиатъл компания. Тя започна петъчния ден като 24-тата най-богата личност в света с богатство от 37.1 млрд. долара.

Безос не е единственият ръководител на технологичен гигант, които променя значително богатството си след обявяването на отчетите за четвъртото фискално тримесечие. Богатството на Илон Мъск нарасна с 2.3 млрд. долара за час в сряда, след като акциите на Tesla поскъпнаха заради по-добри от очакваното резултати.

Богатството на Бил Гейтс и Стив Балмър също нарасна, след като Microsoft обяви резултатите си за тримесечието.

Богатството на Марк Зукърбърг обаче се сви с 4 млрд. долара, след като акциите на Facebook поевтиняха на фона на резултатите на компанията, която отчете най-бавния растеж на продажбите си за тримесечие.