62% расте рискът от затлъстяване при ядене със смарт-сърфиране, 39% скача опасността от диабет и сърдечни болести: Какво да правим с времето в карантина

Новопубликувано изследване, което са правили продължително и съвместно канадски и щатски учени показа поразителни резултати. Всички знаем, че да се яде и да се разсейваме, като сърфираме с джаджи, не е препоръчително. Оказва се обаче, че е направо опасно. И най-вече за децата.

Какво показват научните данни, събрани след изследване на показателите на 11 хиляди хлапета на възраст от 9 до 11 години?

При прекарване на повече от час пред екраните на смарт-устройства от всякакъв характер – телефони, лаптопи, таблети, киндъли и комбинирането на тази дейност с хапване, рискът от компулсивно преяждане нараства с невероятните 62%.

Което отваря широко вратата на наднорменото тегло и при постоянно излагане на тази опасност – следва последващо затлъстяване.

Това далеч не е единственият проблем. Логично е, че затлъстяването претоварва организма и с това нарушава работата и на другите му системи, извън храносмилателната и отделителната като преки жертви. Резултатите от канадско-американското изследване дават точния процент на нарастване на риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Той е 39 на сто.

Резултатите на децата не са по-различни от показателите при по-възрастните поколения.

Източник: 19 минути