Състезателка – мама с количка, изненада днес участници и зрители в третото издание на Либхер Бизнес Рън. Това представлява щафета, в която служители на фирми в отбори от по 4-ма се състезават кой отбор ще изтича най-бързо 16 км. Всеки участник изминава 4 километра преди да предаде щафетата на колега. Трасето е около завода на LIEBHERR.

32-годишната Мария Жарова от софийската фирма „EPAM“ с 42-дневното си бебе пробяга 4 км около завода на „Либхер“ в зона „Марица“,  заради благотворителната кауза на надпреварата.

„Всяка година и аз, и съпругът ми участваме с огромно удоволствие, време е и малкия Александър да се състезава. Радвам се, че имаше бегачи, които завършиха след мен“, сподели веднага след финала енергичната мама.

Най-голямото фирмено състезание в България, организирано от Спортен клуб „Бегач“ и LIEBHERR, в партньорство с SBTech, SportPass, Пощенска банка и Vivacom, и съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“, поднесе още една изненада. За първи път в надпреварата се включиха и командосите от 68 бригада „Специални сили“. Точно за 58 минути и 10 секунди 4-мата състезатели избягаха днес 16-километровото трасе. С това време те спечелиха третото издание на LIEBHERR Business Run и подобриха с минута и 90 секунди резултата на миналогодишния отбор-победител.

Двуметров хладилник за офиса връчи на златните медалисти Красимир Кирков, ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“.

„В ДНК-то на екипа ни е да подкрепяме събития от този род“, обясни г-н Кирков. И шеговито допълни: „Явно сме имали много прозорливи архитекти, които така са направили обиколката на пространството, че да е точно 2 км, имаме и огромен плац, който е изключително подходящ за скара-бира и за многото зрители“.

3 минути и 5 секунди след първите финишираха момчетата от ЦБА АД – CBA M. Те затвърдиха втората си позиция от миналата година. С бронз се окичиха от Идънред България АД – Edenred.

Отбор на iCARD грабна златните медали при дамите с време 1:20:49.

Над 35 мултинационални фирми с близо 300 състезатели-любители, сформирани в 69 отбора, се включиха в щафетното бягане. В състезанието участваха, както компании от ТИЗ, така и от Варна и София.

„Това е рекордно издание по масовост досега, радваме се, че създаваме общност, една дружелюбна надпревара между фирмите, най-добрият начин за тийм билдинг“, посочи Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“.

Той допълни, че всяка участваща компания допринася и за благотворителна кауза – 30 процента от таксите.

Над 3000 лева, бяха дарени на пловдивския Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ към фондация „За нашите деца“. Професионалистите в него консултират и подкрепят родители, които срещат сериозни предизвикателства в грижата за своите наследници, или за които има риск да се разделят с детето си, като им оказват социална, психологическа и материална помощ, а при възможност и финансова.

„С дарените средства от днешното състезание ще бъдат подкрепени родители и деца на възраст от 0 до 3 годинки, които са диагностицирани с аутизъм и синдром на Даун“, обяви Виктория Богданова, специалист „Развитие на партньорства“ в пловдивския Център.

„Тази благотворителна кауза, спортът за здраве, създаването на нови приятелства, въобще огромната позитивна емоция, са нещата, които ме накараха да се включа“, сподели Атанас Харизанов от ABB.