От 14 май Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца започва да обслужва читатели на място в отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“, филиал в ж.к. „Дъбника“ и „Обща читалня“.

Работата с потребители ще се извършва при строго спазване на социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

До 13 май в библиотеката е направено пълно почистване на фондовете и инвентаризация“, уточни директорът на РБ – Враца Силвия Врачовска.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

В сградата и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски.

В „Заемна за дома“ , „Детски отдел“ и филиал в ж.к. „Дъбника“ ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра.

В „Обща читалня“ могат да влизат до трима потребители, а читателските места ще бъдат разположени на отстояние от 2 метра. Отделът ще работи за справки и времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 30 минути.

В отделите не се допуска използването на читателските компютри от потребителите.

В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 1.5 метра.

Отделите „Краезнание” и „Изкуство“ ще работят по заявки, предварително изпратени на имейл: libvratsa@libvratsa.org. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома“.

Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл: libvratsa@gmail.com, фейсбук  страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170. Опишете каква информация ще Ви бъде необходима и темата, за която се отнася. В кратки срокове ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, за да се свържем с Вас при необходимост.

Библиотеката ще обслужва читатели в следното работно време:

За отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“ и „Обща читалня“

понеделник – петък

от 9.00 до 18.00 ч.

За филиал в ж.к. „Дъбника“

8.00 – 12.00 ч.

13.00 – 17.00 ч.