Лято е и настъпва онова време от годината, в което всеки планира своята отпуска. Отпускарският сезон обаче, освен приятната почивка на планина или на море, се характеризира и с растящ брой кражби, влизане с взлом и нанасяне на имуществени щети за милиони всяка година.

Именно летните месеци са тези, които крадците предпочитат, за да извършат престъпление. Как да се предпазим от това? Ще разкажем в следващите редове с експертите по системи за сигурност Kassaba Systems.

Алармени Системи за сигурност

Разбирането за алармите в днешно време е леко остаряло. От доста години алармите не са само предупредителна звукова сигнализация, от която се очаква да стресне извършителите на кражбата. Съвременните устройства са доста по-комплексни и силно ефективни, разказват от Кассаба Системс. Често те съдържат “умна” система за управление с централен блок, която долавя информация от различни датчици за движение, вибрация, отваряне на врата или прозорец, дим, теч на вода или газ и прочие.

Видеонаблюдение с датчици за движение

Видеонаблюдението остава един от най-ефективните начини за предпазване от набези и имуществени вреди. Като за целта се използват жични и безжични камери, монтирани по определен начин, в система, за да обхванат изцяло важните точки от имота Ви. Но каква е всъщност процедурата за изграждане на подобен вид мрежа за сигурност? Ето каква:

  1. Оглед на апартамента, къщата или обекта;
  2. Обсъждане на ключовите моменти и анализ на рисковите точки;
  3. Предоставяне на цена за извършване на монтаж и поддръжка;
  4. Фактическо изграждане на системата за сигурност от професионалисти;
  5. Предаване и обучение.

Препоръчваме да се обърнете към професионалисти и доказани фирми в този бранш. Без съмнение изграждането на видеонаблюдение не може да бъде поверено на аматьори, това само по себе си е риск за сигурността.

Управление и контрол на достъпа

Контролът на достъпа е високо препоръчителен за клиенти с много висок социален статус, бизнеси и цели жилищни сгради. При изграждането, до въпросния обект ще имат достъп само хора с определени “ключове”, които могат да бъдат безконтактни карти с вграден чип или биометрични четци на отпечатъци от пръсти. Така ще имате пълен контрол на достъпа и ще знаете в дадения момент кой е в обекта и кой не.

Все повече стопани се възползват от модерните системи за сигурност и алармите за дома, които, в комбинация с датчик за движение и охранители, ще донесат достатъчно добра защита срещу повечето крадци. Не се колебайте и защитете своя дом и имущество, а ако търсите сигурен и надежден партньор, то Ви препоръчваме Кассаба Системс.