Bellylabs тест за бременност е първият по рода си бърз тест за бременност при кучета за домашна употреба. Комплектът за тестване съдържа цялото оборудване, необходимо за извършване на теста у дома от развъдчик или собственик. Резултатът, с доказана точност от 96% за всички породи кучета, излиза в рамките на 10-15 минути.

„Няма други бързи тестове за бременност за кучета за домашна употреба, затова създаваме чисто нова категория на световния пазар. Тестът за бременност за кучета Bellylabs е първият ни продукт и ние виждаме огромен потенциал при въвеждането на нови здравни технологии за тестване на домашни любимци вкъщи.”, това заяви Ярно Кукила, изпълнителен директор на компанията Bellylabs.

“Периодът на бременност при кучета е относително кратък, около 63 дни. Откриването на бременност на ранен етап позволява на собственика или развъдчика да организира възможно най -добрите условия за кучето. Лесен, безопасен и надежден, тестът за бременност Bellylabs носи спокойствие на собственикa. Тестването вкъщи е чудесен начин да се осигури по -малко стресиращ и по -удобен начин за откриване на бременност “, казва Кукила.

Разработен съвместно с най-добрите ветеринарни лекари и учени, Bellylabs Pregnancy Test открива релаксинов хормон-произвеждан само от плацентата на бременно куче-от проба от една капка кръв, взета от устната на кучето. По този начин може да се използва и за разграничаване между псевдобременност и реална бременност. Bellylabs препоръчва тестът да се извършва не по-рано от 28 дни след овулацията.

“Идеята произтича от нашите съоснователи, които идентифицират предизвикателствата в ежедневието на собствениците на кучета. Убедихме се, че трябва да има по-лесен, по-надежден и достъпен начин за определяне на бременността на кучето. Това ни накара да проведем сериозен брой изследвания и в крайна сметка да започнем продуктовото развитие в Европа, Китай и САЩ. ”

“Тествахме продукта с над 30 породи кучета и неговата точност е 96 процента. След положителен резултат ви препоръчваме да потърсите съвет от ветеринарен лекар, който може да определи броя на бебетата и да следи тяхното здраве чрез ултразвук “, казва Кукила.

Тестът за бременност ще се продава за 59 €, като на този етап ще може да бъде закупен онлайн на www.belly-labs.com . Скоро ще бъде наличен и в специализирани магазини за домашни любимци .