На 1 февруари учениците от паралелка „Приложен програмист“ 8 Г клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, заедно с техните учители Илонка Вутова и Станислава Каменова, проведоха своето първо стажуване във фирма „Лийд Вижън“ гр. Враца.
Техническият директор Васил Аспарухов направи начален инструктаж за работа във фирмата, като насочи вниманието на бъдещите програмисти към специфичните здравословни условия на труд, с които трябва да са запознати. Подробно разказа за фирмата и дейностите с които се занимава, представи партньорите, с които фирмата работи, както и три работещи дигитални решения на територията на град Враца – vratsa-smart.bg.
Учениците разговаряха и по темата кои са предимствата на професията програмист, но и какви „минуси“ крие тя. Гости на стажуването бяха Преслава Христова, Таня Николова и Владислав Мирчев от 11 В клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, които разказаха за своите първи срещи с програмирането в осми клас, за трудностите, за отдадеността и многото работа – самостоятелна и в екип и за радостта от успехите.
Нашите осмокласници с нетърпение очакват втората среща във фирма „Лийд Вижън“, на която темите, които ще се обсъжат ще бъдат свързани с международния ден за безопасен интернет.