С поредица от инициативи Професионалната техническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ почете 94 години от създаването си. Кулминацията на патронния празник беше на 5 декември с тържество в двора на учебното заведение, в рамките на което бяха рецитирани стихове на поета Никола Вапцаров.

Празничният ден продължи с тържество шествие и поднасяне на цветя пред паметника на видния врачански фабрикант и индустриалец Мито Орозов.

В честването на годишнината се включи и кметът Калин Каменов.

Днес, когато честваме празника на Вашето училище, искам да Ви призова да бъдете пример за подражание и да бъдете отговорни. Така, както днес, се прекланяме пред паметника на един от най-големите индустриалци в България-врачанинът Мито Орозов, който е бил пример за предприемчивост и родолюбие, така от всеки един от Вас с поведението си, зависи какъв ще бъде имиджът на неговото училище и да бъдете достойни възпитаници на Професионалната техническа гимназия. Честит празник!“ – каза в приветствието си кметът Калин Каменов към присъстващите ученици и преподаватели по повод празника на учебното заведение.