На 11 декември 2018 г. Общностният център за деца и семейства – Враца гостоприемно отвори врати за гостите, поканени на пресконференцията за отчитане напредъка по Проекта „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, започнал през юли 2016 г.

Ръководителят на Проекта на Община Враца Емилия Николаева представи в презентация работата на екипите по услугите, предлагани в Центъра и обяви, че срокът за действие на Проекта се удължава до края на 2019 г.

Сред гостите бяха Петя Долапчиева – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Враца, Нина Дакева – секретар на Община Враца, Нели Стоянова – директор на дирекция „Социално подпомагане“, Ивка Гиздина  – представител на РУО – Враца, както и ръководители на множество образователни и социални институции – партньори на дейностите по Проекта.

В изказванията на присъстващите, между които имаше деца и родители-потребители на услугите, прозвуча искрена благодарност за всеотдайната грижа и удовлетворение, че дейностите по Проекта ще продължат и Общностният център за деца и семейства ще продължи да бъде за тях истински топъл и уютен втори дом, в който срещат разбиране, подкрепа и надежда.