Продължават излъчванията на знакови концерти от юбилейния сезон 2019-2020г. на Симфониета-Враца, на официалната им страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/

Тази събота, 18-ти април,  от 18.00 ч.  ще имате възможност да  чуете великолепния концерт, със солист виртуозната цигуларка Лия Петрова, с който Симфониета-Враца зарадва своите почитатели през октомври в градската концертна зала.

В програмата:

Л. В. Бетовен – Концерт за цигулка и оркестър

Солист: Лия Петрова

Симфониета-Враца

Диригент: Христо Павлов

Продължава и играта на Симфониета-Враца, с която призовават почитателите си да се включат в съботното концертно преживяване, като изпратят, в съобщение до страницата, свои снимки с елегантно облекло пред екрана по време на онлайн излъчванията.

Наградата е покана за концерт по избор, от бъдещата програма на Врачанските симфоници в градската концертна зала.

Онлайн излъчванията на Симфониета-Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ на музикалните културни институти в България.

Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение.

Ето част от посланието им:

Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”.

Цялата програма на излъчванията, по дни и часове, е налична във Фейсбук-страниците на всички музикални институции в България.