През февруари редица български градове – Габрово, Ловеч, Троян, Свищов, Плевен, Козлодуй, Враца, Карлово и Пазарджик, се насладиха на завладяващото очарование и талант на младите певци: ALLESANDRO D’ACRISSA, FEDERICO SERRA, FEDERICO PARISI и GIOVANNI MARIA PALMIA, който привличат почитатели с популярни хитове от Родината на белкантото.

 

 

На финала на първата част от концертната програма, Федерико Серра, един от прекрасните гласове на „Четиримата италиански тенори“, поднесе на приятелката си Диана Еспосито, която го придружи по време на турнето, червена роза (символ на вечната и неразделна любов) и великолепно изпълнение на прочутата „Dicitencello Vuie“. В началото на канцонетата, чийто текст е съкровена любовна изповед, директно от сцената, той попита момичето „Ще се омъжиш ли за мен?“ пред цялата възхитена зала на Драматично-куклен театър „К.Величков“ в гр. Пазарджик. Красавицата, подкрепена от всички присъстващи с аплодисменти, потвърди красноречиво с “Да“.

Романтичният жест на влюбения младеж трогна до сълзи присъстващите и допълни по великолепен начин незабравимите емоции от концерта на „Четиримата италиански тенори“.

Турнето в България на сензационния квартет и Симфониета-Враца преминава при изключителен интерес. Навсякъде публиката препълва салоните, а споделените емоции са приповдигнати и сърдечни, придружени с нестихващи аплодисменти.

В програмата на концерт-спектакъла са включени популярни арии и канцонети, чрез който българската публика се докосва до магията на италианското белканто.

Втората част от гастрола на „Четиримата италиански тенори“ и Симфониета-Враца продължава през месец март с концерти в: Самоков, Монтана, Видин, Благоевград, Перник, Кюстендил, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Смолян, Хасково. Организатор на турнето в България е Кирил Илиев.