Трябва да останете в дома си под карантина? Ваканцията ви беше отменена заради коронавируса? Имаме няколко съвета как да си починете вместо да се изнервяте. Довиждане досада, здравей домашно щастие!

Превърнете лимона, който ви дава живота в лимонада.

Бързото разпространение на коронавируса наистина може да ни развали доброто настроение, особено след като бяхме поставени под карантина. Но най-важното е как да подходите към тази ситуация. Ако се ядосате или разстроите, това само ще влоши нещата. Вместо това трябва да се наслаждавате на свободното си време и да запазите доброто си настроение.

🌷Първите дървета скоро ще цъфнат – зимата скоро ще свърши. Използвайте времето и приведете градината си във форма или се погрижете за цветята на балкона си. А когато слънцето напече, сложете си слънчевите очила, послушайте музика и си представете, че сте на плаж.

👆Лично и чрез подходящи клипчета покажете на децата си колко е важна личната хигиена.

👩📕Кога скоро сте имали време да седнете на дивана и да прочете любима книга или онези пътеписи, които седят на рафта от векове? Почивката у дома прави това възможно! Научете за други страни – това със сигурност ще ви помогне да планирате следващата си ваканция след коронавирус.

🍜Супермаркетите остават отворени, така че защо да не опитате да сготвите нещо ново? Потърсете рецепти за специалитети и се заемете с готвенето им. Или забъркайте няколко коктейла, за да ви дойде празнично настроение.

🛌Спете до късно! Сериозно! – Непрекъснато се оплаквате от недоспиване, грижи, излишни килограми. Добрият сън ще реши тези проблеми. Финансовите проблеми не са само при вас- ще се намери решение за всички, но безпокойството ви няма кой да компенсира!

👚Направете „оборка” на дрехите, играчките, книжките, които са в добро състояние, но вече не се използват. Може да ги дарите след карантината или да ги предложите онлайн. При всички случаи ще научите децата на нещо полезно и жизнеутвърждаващо.

🏡 Направете „фън шуй”- на гардероба, шкафа със съдове, килера. Съберете всичко излишно, което не сте ползвали, преподредете, почистете отдавна непоглежданите места като щорите и корниците. Засадете луковиците, почистете сухите листа от саксиите. Научете поне на теория технологията на отглеждане на рози и друг тип капризни „красавици”.

📱Направете „фън-шуй” и на телефона си – изтрийте телефонните номера, на които не звъните никога, останалите запишете в отделен тефтер, добавете към него и имейлите. Изтрийте излишните снимки

Най-хубавото нещо, когато отиваме на почивка всъщност е да можете да мързелувате, да се успокоите и да не правите нищо. Защо да не опитате това и у дома? Със сигурност ще Ви се отрази добре!