Предстоят панаирните дни в Оряхово. С богата програма и обичани изпълнители жителите и гостите на града ще се забавляват в продължение на четири дни. 

На 15 август, четвъртък, в деня на Успение Богородично те ще бъдат открити със със света литургия. Културната програма ще започне с пленер в къщата музей на Дико Илиев и шлаегрите на Мария Петрова.

Старт на празничните панаирни дни ще бъде даден в петък, от 19.00ч., когато ще се състои дефилето на духовите оркестри, които ще участват в 23-те тематични празници в града. 

В 19.15 ч. актьорът Симеон Владов ще даде официалното начало, а кулминацията на вечерта ще бъде концерта на Васил Найденов, последван от красива заря.

Спортните прояви ще се проведат също в петък, когато ще се стартира и петата Спартакиада в Оряхово. Ще последват състезания по  борба, които ще се проведат в зала “Арена”- Оряхово,  футболният турнир ще се проведе в парк “Щурците”.

В 17 ч. ще се открие и изложба “Аз обичам Оряхово”.  Оригиналното събитие ще събере семейни фотографии, направени на фона на местни природни и исторически забележителности.

В събота, в 9.00 ч. зала “Арена” – Оряхово ще домакинства състезание по бадминтон. 

Ще бъдат отворени ателиета по грънчарство, ще се проведат детски пленери. 

Вечерта за настроението на публиката ще се погрижат  Ъпсурт, Белослава и Краси Радков.

В последния ден програмата отново е предназначена аз всички възрасти, като освен спортните прояви, ще се проведе и  детско шоу за таланти. 

Панаирните дне ще завършат с международна фолклорна вечер с гости – изпълнители от Румъния, Сърбия, Молдова, Македония , Турция и България.

Вижте програмата: